Les X Jornades de Desenvolupament Local de la Comunitat Valenciana es consoliden com a punt de trobada dels professionals de la gestió territorial

L’esdeveniment, organitzat pel Grup d’Investigació en Desenvolupament Territorial de la Universitat de València, aquest any ha donat una major visibilitat a les experiències presentades

14.11.19
Les X Jornades de Desenvolupament Local de la Comunitat Valenciana, que s’han celebrat a la Universitat de València, s’han consolidat en el seu desè aniversari com a punt de trobada per als professionals de la gestió del desenvolupament territorial.


De fet, aquest esdeveniment organitzat pel Grup de Recerca en Desenvolupament Territorial de la Universitat de València ha reunit a gairebé 200 professionals d’aquest àmbit en la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències Socials.

L’esdeveniment ha donat la benvinguda als assistents amb un acte inaugural en el qual ha participat el Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, el coordinador de les jornades, Ricard Calvo, el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i la directora de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, Mª Dolores Pitarch.

Posteriorment, el públic ha pogut conèixer algunes de les experiències presentades per part dels seus autors, ja que en aquest desè aniversari l’organització ha apostat per donar una major visibilitat als projectes seleccionats pel Comitè Científic.

X JDL 2019


En aquest sentit, representants de diferents entitats com Creu Roja Castelló, Natura i Cultura, l’Institut Valencià de la Joventut, l’Estratègia València Capital Mundial del Disseny, el Corredor Mediterrani i l’Aeroport de Castelló, han exposat les seues experiències al públic en les diferents taules.


El coordinador de les X Jornades de Desenvolupament Local, Ricard Calvo, ha apuntat que ‘en aquest gran dia del desenvolupament local de la Comunitat Valenciana volem agrair tant l’assistència a les jornades com l’esforç realitzat per totes les persones que durant aquests 10 anys han fet possible aquesta trobada’.

Per part seua, el Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha mostrat el seu compromís amb la territorialització de les polítiques de desenvolupament local i ha destacat ‘la necessitat de trobar nous espais multinivell per a desenvolupar d’una manera més sostenible i igualitària el territori’.

L’organització ha agraït l’interès de les persones que han presentat experiències, així com el suport dels diferents col·laboradors com la Universitat de València, l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, el Vicerectorado de Projecció Territorial i Societat, la Federació de Personal Tècnic en Gestió del Desenvolupament Local (ADLYPSE CV), el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), la Generalitat Valenciana, Caixa Popular, la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana, la Diputació de València i el Consorci per a la Creació d’Ocupació ‘Pactem Nord’.

X JDL 2109 Inauguració.

Las X Jornadas de Desarrollo Local de la Comunidad Valenciana se consolidan como punto de encuentro de los profesionales de la gestión territorial  

El evento, organizado por el Grupo de Investigación en Desarrollo Territorial de la Universitat de València, este año ha dado una mayor visibilidad a las experiencias presentadas

14.11.19

Las X Jornadas de Desarrollo Local de la Comunidad Valenciana, que se han celebrado en la Universitat de València, se han consolidado en su décimo aniversario como punto de encuentro para los profesionales de la gestión del desarrollo territorial. 

De hecho, este evento organizado por el Grupo de Investigación en Desarrollo Territorial de la Universitat de València (GRIDET ) ha reunido a casi 200 profesionales de este ámbito en el Salón de Actos de  la Facultad de Ciencias Sociales. 

El evento ha dado la bienvenida a los asistentes con un acto inaugural en el que ha participado el Secretario Autonómico de Empleo, Enric Nomdedéu, el coordinador de las jornadas, Ricard Calvo, el vicerrector de Proyección Territorial y Sociedad de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, y la directora del Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local, Mª Dolores Pitarch. 

Posteriormente, el público ha podido conocer algunas de las experiencias presentadas por parte de sus autores, ya que en este décimo aniversario la organización ha apostado por dar una mayor visibilidad a los proyectos seleccionados por el Comité Científico. 

En este sentido, representantes de distintas entidades como Cruz Roja Castellón, Natura y Cultura, el Instituto Valenciano de la Juventud, la Estrategia València Capital Mundial del Diseño, el Corredor Mediterráneo y el Aeropuerto de Castellón, han expuesto sus experiencias al público en las distintas mesas.

El coordinador de las X Jornadas de Desarrollo Local, Ricard Calvo, ha apuntado que “en este gran día del desarrollo local de la Comunidad Valenciana queremos agradecer tanto la asistencia a las jornadas como el esfuerzo realizado por todas las personas que durante estos 10 años han hecho posible este encuentro”. 

Por su parte, el Secretario Autonómico de Empleo, Enric Nomdedéu, ha mostrado su compromiso con la territorialización de las políticas de desarrollo local y ha destacado “la necesidad de encontrar nuevos espacios multinivel para desarrollar de una manera más sostenible e igualitaria el territorio”.

Desde la organización de estas Jornadas agradecemos el interés de las personas que han presentado experiencias, así como el apoyo de los distintos colaboradores como la Universitat de València, el Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local, el Vicerectorado de Proyección Territorial i Sociedad, la Federación de Personal Técnico en Gestión del Desarrollo Local (ADLYPSE CV), el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), la Generalitat Valenciana, Caixa Popular, la Cátedra de Cultura Territorial Valenciana, la  Diputación de Valencia y el Consorcio para la Creación de Empleo “Pactem Nord”.  


Comentarios cerrados.